Windows

Kā atbrīvoties no Windows atjaunināšanas kļūdas 80246001?

Vai mēģinot atjaunināt OS, redzat Windows atjaunināšanas kļūdu 80246001? Ja tā, tad esat nonācis īstajā vietā. Šajā rakstā sniegtie ceļveži ir pārbaudīti problēmas risinājumi. Pat ja esat izlasījis parastās apmācības par to, kā bez veiksmes labot Windows atjaunināšanas datu bāzes kļūdas, šeit varat gūt panākumus.

Šeit sniegtie padomi parādīs, kā atbrīvoties no atjaunināšanas kļūdas koda 0x80246001 operētājsistēmās Windows 10 un Windows 7.

Palaidiet Windows atjaunināšanas problēmu novēršanas rīku

Pirmais solis, kas jums jāveic, ir palaist Windows atjaunināšanas problēmu novēršanas rīku. Kļūdu var izraisīt izplatītas problēmas, piemēram, nepareizi funkcionējoši vai atspējoti sistēmas pakalpojumi; konflikti ar citām programmām; nespēja sazināties ar jūsu sistēmas tīkla infrastruktūru; un cita starpā atkarība no programmatūras.

Problēmu novēršanas uzdevums ir atrast un novērst šīs problēmas. Ja nezināt, kā izmantot rīku, veiciet tālāk norādītās darbības.

  1. Kad tiek parādīta izvēlne Sākt, noklikšķiniet uz pogas Sākt, pēc tam atlasiet zobrata ikonu. Varat arī izmantot Windows + I tastatūras kombināciju, lai atvērtu programmu Iestatījumi.
  2. Pēc tam, kad tiek atvērta iestatījumu sākumlapa, noklikšķiniet uz ikonas Atjaunināšana un drošība, kas atrodas loga apakšdaļā.
  3. Kad parādās saskarne Atjaunināšana un drošība, dodieties uz loga kreiso rūti un noklikšķiniet uz Problēmu novēršana.
  4. Tagad dodieties uz labo rūti un noklikšķiniet uz Windows Update.
  5. Kad palaidiet Palaist problēmu novēršanas rīku zem Windows atjaunināšanas, noklikšķiniet uz tā.
  6. Problēmu novēršanas rīks tagad sāks meklēt problēmas, kas skar Windows atjaunināšanas utilītu.
  7. Kad skenēšana ir pabeigta, problēmu novēršanas rīks lūgs jūs piemērot ieteicamos labojumus, ja tādi ir.
  8. Noklikšķiniet uz pogas Lietot, pēc tam ļaujiet rīkam pabeigt procesu.
  9. Kad process ir pabeigts, mēģiniet atjaunināt datoru.

Ja problēma rodas sistēmā Windows 7, dodieties uz Microsoft vietni, lejupielādējiet programmu un pēc tam palaidiet to.

Skenējiet un nomainiet bojātus sistēmas failus

Sistēmas faili ir nepieciešami, lai palaistu jebkuru procesu datorā, īpaši Windows Update. Ja kāds no šiem failiem kļūst bojāts vai pazudīs, radīsies kļūdas. Kļūda 80246001 var parādīties, jo jums ir viens vai vairāki problemātiski sistēmas faili.

Iespējams, jūs neapzināti esat sagrozījis dažus no šiem failiem, iespējams, ka pretvīrusu programma tos ir pārāk reaģējusi un izdzēsusi, vai arī ļaunprātīga programma tos ir noņēmusi.

Lai atrisinātu problēmu, jums būs jāatrod šie bojāti vai trūkstoši sistēmas faili un tie jāaizstāj. Lai to izdarītu, izmantosiet sistēmas failu pārbaudītāju (SFC). SFC ir komandrindas rīks, kas aizsargātos sistēmas failos pārbauda integritātes pārkāpumus. Tas novērš šos pārkāpumus, aizstājot visus trūkstošos vai bojātos failus.

Ja izmantojat operētājsistēmu Windows 10, pirms SFC palaišanas ir jāpalaiž iesūtnes izvietošanas attēlu apkalpošanas un pārvaldības (DISM) rīks. DISM nodrošina visus remontam nepieciešamos failus.

Tālāk sniegtajā rokasgrāmatā tiks parādīts, kā palaist SFC rīku:

  1. Palaidiet dialoglodziņu Palaist. To var izdarīt, ar peles labo pogu noklikšķinot uz pogas Sākt un atlasot Izpildīt, izvēlnē Sākt meklējot Palaist vai izmantojot tastatūras kombināciju Windows + R.
  2. Pēc tam, kad ekrāna apakšējā kreisajā stūrī tiek parādīta funkcija Run, ierakstiet “CMD” (bez pēdiņām), pēc tam vienlaicīgi nospiediet taustiņus Ctrl, Shift un Enter.
  3. Tagad parādīsies dialoglodziņš Lietotāja konta kontrole un pieprasīs atļauju palaist komandu uzvedni kā administratoram. Kad tas notiek, noklikšķiniet uz pogas Jā.
  4. Kad administratora režīmā tiek atvērts logs Komandu uzvedne, melnajā ekrānā ierakstiet šādu rindu un nospiediet taustiņu Enter:

DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth

Piezīme: Šī ir parasta komandrinda, kas jāizmanto, izsaucot DISM. Tomēr, tā kā jums ir problēma, kas neļauj Windows Update klientam darboties pareizi, jums būs jāizmanto cits remonta avots. Varat izmantot sāknējamu USB vai Windows 10 DVD. Jūs varat arī instalēt Windows 10 ISO failu kā virtuālu DVD un izmantot to kā remonta avotu. Ievērojiet ceļu uz Windows mapi DVD vai sāknējamo datu nesēju, kuru izmantojat.

  1. Tagad tā vietā izmantojiet šo rindu:

DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Source: X: \ Source \ Windows / LimitAccess

Ņemiet vērā, ka X: \ Source \ Windows norāda ceļu uz Windows mapi jūsu izmantotajā labošanas avotā. Pirms komandas ievadīšanas atbilstoši nomainiet to.

  1. Pagaidiet komandas pilnīgu izpildi, pirms pārejat uz nākamo soli.
  2. Tagad komandu uzvednē ierakstiet “sfc / scannow” (bez pēdiņām) un nospiediet taustiņu Enter.
  3. Kad komanda ir pabeigta, restartējiet sistēmu, ja tiek parādīts pabeigšanas ziņojums: “Windows resursu aizsardzība atrada bojātus failus un tos veiksmīgi salaboja”.

Pārdēvējiet programmatūras izplatīšanas dublējuma mapes

Windows atjaunināšanas utilīta lejupielādē jaunus programmatūras atjauninājumus mapē SoftwareDistribution. Lejupielādes procesa pārtraukšana var sabojāt mapē esošos failus, izraisot kļūdas ziņojuma parādīšanos nākamreiz, kad mēģināt atjaunināt datoru.

Catroot2 mape ir vēl viens direktorijs, kurā pārtrauktā atjaunināšanas procesa rezultātā varētu būt bojāti faili.

Ir arī iespējams, ka ļaunprātīga programmatūra ir sabojājusi dažus failus jebkurā no šīm mapēm.

Šīs mapes būs jāpārsauc, lai Windows varētu izveidot jaunas. Kad jaunās mapes ir izveidotas, utilīta atkal sāks atjauninājumu lejupielādi.

Pirms sākat, jums jāpārtrauc noteikti pakalpojumi, kas, iespējams, izmanto mapes. Veiciet šīs darbības:

  1. Palaidiet dialoglodziņu Palaist. To var izdarīt, ar peles labo pogu noklikšķinot uz pogas Sākt un atlasot Izpildīt, izvēlnē Sākt meklējot Palaist vai izmantojot tastatūras kombināciju Windows + R.
  2. Pēc tam, kad ekrāna apakšējā kreisajā stūrī tiek parādīta funkcija Run, ierakstiet “CMD” (bez pēdiņām), pēc tam vienlaicīgi nospiediet taustiņus Ctrl, Shift un Enter.
  3. Tagad parādīsies dialoglodziņš Lietotāja konta kontrole un pieprasīs atļauju palaist komandu uzvedni kā administratoram. Kad tas notiek, noklikšķiniet uz pogas Jā.
  4. Kad administratora režīmā tiek atvērts logs Komandu uzvedne, melnajā ekrānā ierakstiet šādas rindas un pēc katras ierakstīšanas nospiediet taustiņu Enter.

neto biti

neto pietura wuauserv

net stop appidsvc

neto kriptvc

  1. Tagad ierakstiet šīs komandas nākamajā rindā un pēc katras rindas nospiediet taustiņu Enter:

ren% systemroot% \ softwaredistribution softwaredistribution.bak

ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak

  1. Kad komandas ir veiksmīgi izpildītas, vēlreiz ievadiet šīs komandas, lai sāktu agrāk apturētos pakalpojumus:

Piezīme. Pēc katras komandas ierakstīšanas neaizmirstiet nospiest taustiņu Enter:

neto sākuma biti

neto start wuauserv

neto sākums appidsvc

neto sākuma kriptvc

Veiciet pilnu ļaunprātīgas programmatūras skenēšanu

Kā jau minējām iepriekš, ļaunprātīga programmatūra var izmainīt dažus svarīgus failus, kas saistīti ar Windows Update komponentu. Ļaunprātīgas programmas var arī izveidot, lai iefiltrētos jūsu sistēmā tādā veidā, ka tās var izpostīt jūsu tīkla infrastruktūru, izraisot atjaunināšanas procesu līdz kļūdai.

Veiciet pilnu ļaunprogrammatūras skenēšanu, lai pārliecinātos, ka jums nav sliktu vīrusu infekcijas gadījumu.

Ņemiet vērā, ka ātra skenēšana vienkārši nedarbosies. Jums ir jāveic pilna pārbaude, lai pretvīrusu programma varētu pārbaudīt, vai visos sistēmas stūros nav ļaunprātīgu programmu. Tālāk norādītās darbības parādīs, kā palaist pilnu skenēšanu, izmantojot Windows 10 Windows vīrusu un draudu aizsardzības rīku:

  1. Atveriet programmu Iestatījumi, ar peles labo pogu noklikšķiniet uz pogas Sākt un izvēlnē Ātrā piekļuve atlasiet Iestatījumi. Iestatījumus varat arī atvērt, pieskaroties Windows logotipam un I taustiņiem kopā.
  2. Kad tiek parādīts iestatījumu sākuma ekrāns, dodieties uz lapas apakšdaļu un noklikšķiniet uz Atjaunināt un drošība.
  3. Kad esat nonācis saskarnē Atjaunināšana un drošība, dodieties uz loga kreiso rūti un noklikšķiniet uz Windows drošība.
  4. Tagad dodieties uz Windows drošības cilni labajā pusē un noklikšķiniet uz Virus & Threat Protection zem Protection Areas.
  5. Kad Windows drošības lietotnē esat redzējis vīrusa un draudu aizsardzības rīka saskarni, noklikšķiniet uz Skenēšanas opcijas.
  6. Skenēšanas opciju ekrānā pārejiet uz pogu Pilna skenēšana un atlasiet to.
  7. Pēc tam noklikšķiniet uz pogas Skenēt tūlīt.
  8. Atkarībā no jūsu sistēmas ātruma pilnīgai skenēšanai būs nepieciešama vairāk nekā viena stunda.
  9. Kad process ir pabeigts, ļaujiet vīrusu un draudu aizsardzības rīkam iznīcināt visas atrastās ļaunprātīgas programmatūras vai failus, pēc tam restartējiet sistēmu un pārbaudiet, vai nav kļūdu.

Varat arī uzlabot sava datora drošību, instalējot Auslogics Anti-Malware. Programma ir lielisks ļaunprātīgas programmatūras noņemšanas līdzeklis, neatkarīgi no tā, vai izmantojat sistēmu Windows 10 vai Windows 7. Tā lieliski darbojas ar šīm operētājsistēmām un nerada konfliktus ar citām sistēmas aizsardzības programmām.

Lejupielādējiet un instalējiet atjauninājumu manuāli

Ja nekas nedarbojas, mēģiniet lejupielādēt jaunāko atjauninājumu no Microsoft vietnes un pēc tam instalējiet to.

Ja problēma rodas jūsu Windows 7 datorā, lejupielādējiet jaunāko SSU, kura nosaukumam jābūt KB4523206. Kad esat to lejupielādējis, palaidiet to.

Piezīme. Jums ir jālejupielādē 64 bitu versija, ja jūsu operētājsistēma ir 64 bitu, un 32 bitu versija, ja izmantojat 32 bitu Windows 7. Veiciet šīs darbības, ja nezināt, ko pārbaudīt, vai jums ir 32 bitu versija. bitu vai 64 bitu operētājsistēma:

  1. Noklikšķiniet uz pogas Sākt.
  2. Izvēlnē Sākt atlasiet Vadības panelis.
  3. Atveriet meklēšanas lodziņu un ierakstiet “Informācija par veiktspēju un rīkus” (bez pēdiņām).
  4. Kad parādīsies rezultātu saraksts, noklikšķiniet uz Veiktspējas informācija un rīki.
  5. Pēc tam noklikšķiniet uz opcijas “Skatīt un izdrukāt detalizētu veiktspējas un sistēmas informāciju”.
  6. Sistēmas sadaļā sadaļā Sistēmas tips atradīsit pašreiz izmantojamās operētājsistēmas veidu. Saskaņā ar 64 bitu spēju jūs zināt, vai varat palaist Windows 64 bitu versiju

Piezīme. Jūs neredzēsiet 64 bitu sarakstu, ja datorā jau darbojas Windows 64 bitu versija.

Ja Windows 10 datorā rodas problēma, šeit ir papildu padomi, kas var palīdzēt atrisināt problēmu:

Atrisiniet draiveru problēmas

Ja nesen instalējāt kādu aparatūru vai atjauninājāt ierīces draiveri, iespējams, ka jums ir ar draiveri saistīta problēma. Windows Update darbojas ar ierīču draiveriem, lai pareizi izplatītu Windows 10 programmatūras atjauninājumus.

Lai atrisinātu problēmu, šajā gadījumā jums būs jāatbrīvojas no šīs draivera problēmas.

Labākais veids, kā novērst ar vadītāju saistītās problēmas, ir atrast problemātiskus draiverus un instalēt to jaunākos atjauninājumus. To var izdarīt, izmantojot ierīces pārvaldnieku. Atsevišķas trešo pušu lietojumprogrammas lieliski palīdz atrisināt arī draiveru problēmas.

Ierīču pārvaldnieka izmantošana

Kad draiveri pazūd vai netiek pareizi instalēti, ierīču pārvaldnieks tos bieži atzīmē. Blakus ierīcei būs redzama dzeltenā izsaukuma zīme. Pēc tam jūs varat meklēt atjaunināto draivera versiju un instalēt to. Tālāk norādītās darbības parādīs, kā rīkoties.

  1. Nospiediet Windows + S tastatūras kombināciju, lai atvērtu meklēšanas lodziņu blakus pogai Sākt. Varat arī noklikšķināt uz palielināmā stikla ikonas uzdevumjoslā, lai to izsauktu.
  2. Kad parādās meklēšanas utilīta, tekstlodziņā ierakstiet “device manager” (bez pēdiņām) un pēc tam sarakstā Rezultāti atlasiet Device Manager.
  3. Kad parādās ierīces pārvaldnieka logs, atrodiet koku Displeja adapteri un paplašiniet to, noklikšķinot uz bultiņas blakus tam.
  4. Kad redzat grafisko karti zem displeja adapteru koka, ar peles labo pogu noklikšķiniet uz tās un pēc tam konteksta izvēlnē noklikšķiniet uz Atjaunināt draiveri.
  5. Kad parādās atjaunināšanas draivera logs, sadaļā “Kā vēlaties meklēt draiverus” noklikšķiniet uz opcijas “Meklēt automātiski atjauninātu draivera programmatūru”.
  6. Windows tagad meklēs draiveri tiešsaistē un pēc tam to lejupielādēs un instalēs.
  7. Kad atjaunināšanas process ir pabeigts, restartējiet datoru un palaidiet Windows Update, lai pārbaudītu problēmu.

Dažos gadījumos ierīču pārvaldnieks nevarēs atrast bojātu vai novecojušu draiveri. Tas nozīmē, ka jums, iespējams, būs manuāli jāpārbauda draivera problēmas. Tomēr tas nav nepieciešams. Izmantojot tādu rīku kā Auslogics Driver Updater, jūs viegli varat atrisināt draivera problēmas, neizlaižot sviedrus.

Programma meklēs jūsu sistēmā problemātiskus draiverus un sniegs novecojušu, trūkstošu un korumpētu draiveru sarakstu. Pēc tam varat lūgt rīkam tos atjaunināt. Ja izvēlaties pro versiju, draiverus var atjaunināt vienlaikus, nevis pa vienam.

Tālāk norādītās darbības parādīs, kā izmantot rīku:

  1. Pārejiet uz Auslogics draivera atjauninātāja lejupielādes lapu. Ja lasāt šo rakstu savas sistēmas tīmekļa pārlūkprogrammā, atveriet saiti jaunā cilnē.
  2. Kad esat nonācis lejupielādes lapā, noklikšķiniet uz pogas Lejupielādēt un aiciniet pārlūkprogrammu saglabāt iestatīšanas failu.
  3. Fails nav lielāks par 16 megabaitiem, tāpēc jūsu pārlūkprogrammai lejupielāde jānoapaļo dažu sekunžu laikā atkarībā no signāla stipruma.
  4. Kad pārlūks ir veiksmīgi lejupielādējis iestatīšanas failu, noklikšķiniet uz pogas Palaist / Atvērt vai dodieties uz mapi, kurā saglabājāt failu, un veiciet dubultklikšķi uz tā.
  5. Tagad parādīsies dialoglodziņš Lietotāja konta kontrole un pieprasīs atļauju. Kad tas notiek, noklikšķiniet uz pogas Jā.
  6. Tagad parādīsies iestatīšanas vednis.
  7. Nolaižamajā izvēlnē atlasiet vēlamo programmas valodu.
  8. Pēc tam izvēlieties direktoriju, kurā vēlaties, lai uzstādīšana instalētu rīku, noklikšķinot uz trim punktiem zem Instalēšanas direktorija.
  9. Tagad izmantojiet sekojošās izvēles rūtiņas, lai izlemtu, vai vēlaties, lai iestatīšana izveidotu darbvirsmas ikonu, vai vēlaties, lai lietotne tiktu palaista ikreiz, kad dators tiek palaists, un vai rīks nosūta anonīmus pārskatus izstrādātājiem, kad rodas problēmas.
  10. Pēc izvēles ievadīšanas noklikšķiniet uz pogas “Noklikšķiniet, lai instalētu”, pēc tam ļaujiet iestatīšanai pabeigt instalēšanas procesu.
  11. Programma tiks palaista automātiski un pēc instalēšanas sāks meklēt datorā problemātiskus ierīču draiverus. Ja tas pats neatveras, varat to palaist, izmantojot izvēlni Sākt vai veicot dubultklikšķi uz tā saīsnes (ja tādu izveidojāt). Pēc programmas parādīšanās noklikšķiniet uz pogas Sākt.
  12. Kad skenēšana būs pabeigta, tiks parādīts visu novecojušo, trūkstošo un bojāto draiveru saraksts jūsu sistēmā.
  13. Pārbaudiet, vai displeja draiveris ir sarakstā.
  14. Noklikšķiniet uz pogas Atjaunināt, lai aicinātu programmu lejupielādēt un instalēt atjaunināto draivera programmatūru.
  15. Kad process ir pabeigts, restartējiet datoru un pārbaudiet problēmu.

Atiestatiet Winsock komponentu

Windows atjaunināšanas kļūdu 80246001 parasti izraisa lietderības nespēja izveidot tīkla savienojumu.

Viens komponents, kas varētu būt atbildīgs par šo problēmu, ir Windows Socket API. Programmēšanas saskarne ir atbildīga par jūsu datora tīkla infrastruktūru un kontrolē to, kā lietojumprogrammas izveido savienojumus.

Winsock ir virkne kodu, kas saspiesti DLL failā. Winsock.dll failu atradīsit mapē system32. Šeit atrodas visi tīkla savienojumu parametri. DLL fails var būt bojāts, un, kad tas notiks, dažās lietojumprogrammās rodas tīkla problēmas, un tas varētu būt radušās kļūdas iemesls.

Lai atrisinātu problēmu, jums būs jāatiestata Winsock komponents. Mēs parādīsim, kā to izdarīt, izmantojot komandu uzvedni. Veiciet šādas darbības:

  1. Palaidiet dialoglodziņu Palaist. To var izdarīt, ar peles labo pogu noklikšķinot uz pogas Sākt un atlasot Izpildīt, izvēlnē Sākt meklējot Palaist vai izmantojot tastatūras kombināciju Windows + R.
  2. Kad ekrāna apakšējā kreisajā stūrī tiek parādīta opcija Palaist, ierakstiet “CMD” (bez pēdiņām), pēc tam vienlaicīgi nospiediet taustiņus Ctrl, Shift un Enter.
  3. Tagad parādīsies dialoglodziņš Lietotāja konta kontrole un pieprasīs atļauju palaist komandu uzvedni kā administratoram. Kad tas notiek, noklikšķiniet uz pogas Jā.
  4. Kad administratora režīmā tiek atvērta komandu uzvedne, melnajā ekrānā ierakstiet šādu rindu:

netsh winsock reset

  1. Tagad Windows atiestatīs Winsock komponentu, aizstājot DLL failu.
  2. Kad komanda ir veiksmīgi izpildīta, restartējiet datoru un mēģiniet to atjaunināt.

Secinājums

Jūsu dators vairs nav novecojis. Izmantojot iepriekš minētos padomus, problēma ir jāatrisina vienreiz un uz visiem laikiem. Ja izmantojat Windows 7 datoru un nekas nedarbojās, mēģiniet pārinstalēt operētājsistēmu. Ja jums ir vēl kādas problēmas, kuras vēlaties, lai mēs jums palīdzētu, izklāstiet tās zemāk esošo komentāru sadaļā!

Vai vēlaties, lai jūsu sistēma darbotos nevainojami? Vai vēlaties atbrīvoties no bīstamiem failiem, kas var radīt nopietnus zaudējumus? Izmantojiet Auslogics BoostSpeed. Programma ir izstrādāta, lai saglabātu jūsu sistēmas veselību, izdzēšot nevēlamus failus un bojātas reģistra atslēgas, kas nākotnē var nodarīt kaitējumu. Tas ir arī lielisks veids, kā izvairīties no pārblīvēta diska.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found